Programma & info

Een vast ingrediënt op het programma is uiteraard de 5 km run door het Vondelpark. Wat voor andere gekkigheid je kan verwachten maken we in de komende maanden bekend. Maar op sneeuw en een hele grote kerstman kun je zeker rekenen. We hebben grootste lol met het bedenken van wat nieuwe verrassingen. Het wordt een christmas wonderland in het Vondelpark. Check vast het programma en alle info om voorbereid aan de start te staan.

Programma zaterdag 15 december 2018

13.30  Doors open met Winterwonderland bij Groot Melkhuis
15.00  Best Dressed Prices & Warming Up bij Openluchttheater
15.30  Start Ugly Sweater Run 5k Run bij Openluchttheater
16.00 – 18.30  Party bij Groot Melkhuis

Locatie
Groot Melkhuis, Vondelpark Amsterdam

Pick Up Party Startpakket bij All4Running

Je kunt je startpakket ophalen tijdens de pick-up party bij All4Running op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. We organiseren deze pick up party om de wachttijd te beperken op de dag zelf. En je hebt je kerstmuts al eerder, toch een leuke sfeermaker bij de borrel of het diner op vrijdag met vrienden of collega’s. Check vooral de spectaculaire 20 meter lange mini-atletiekbaan met 16.000 sensoren in de winkel van All4Running. Bekijk hier de routebeschrijving.

Tijden Pick Up Party All4Running
Donderdag 14 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 15 december 10.00 – 17.00
Zaterdag 16 december 10.00 – 11.30

 

Wat is de prijs en wat krijg ik daarvoor?

De prijs begint bij 14,50 voor Early Santa’s, de vroege inschrijvers. Bij je inschrijving is inbegrepen: startnummer, kerstmuts met lampjes, toegang tot de Ugly Christmas party bij het Groot Melkhuis en een foute eindherinnering. Van ieder verkocht startbewijs doneren wij € 1,- aan Save the Children. Lees hier meer over Save the Children en wat je nog meer kan doen met je foute kersttrui.

Dit jaar geen timing, wel een gave eindherinnering

Bij de Ugly Sweater Run gaat het om de fun en de sfeer. In tegenstelling tot de vorige twee edities zal de Ugly Sweater Run dit jaar niet getimed worden. Je kunt natuurlijk je tijd zelf timen en er is een marathonklok bij de finish mocht je je sporthorloge niet onder je dikke trui vandaan krijgen. Als je kerstmuts de run niet overleefd, wees niet getreurd want de kerstman deelt dit jaar aan iedere ugly runner een foute medaille uit. Ook die misstaat niet aan het kerstdiner of in de kerstboom. Vergeet bij de finish deze eindherinnering niet op te halen!

Geef je oude winterjas een nieuw leven

De Amsterdamse dak- en thuislozen kunnen wel wat warme kleren gebruiken. De Kloffie Kompany heeft een tent op het centrale terrein waar je herenkleding kunt doneren. Het overgrote deel van de Amsterdamse daklozen is namelijk man. Je kunt ook warme truien, sjaals of wintersokken (wel nieuwe dan he 😉 ) doneren. De Regenboog Groep zorgt ervoor dat de kleding bij de daklozen komt. Vraag ook de boys, je broer en je vader of ze hun kloffie willen doneren voor het goede doel.

Garderobe

Er is een gratis bewaakte garderobe waar je een jas of tas achter kunt laten. We raden je aan je waardevolle spullen thuis te laten. De elfjes gaan thuis voor de openhaard zitten om 18.30. Vanaf dan liggen je spullen onbewaakt.

Finish sluit om 16:30 uur

Vooral voor de wandelaars: zorg dat je uiterlijk om 16.30 over de finishmat bent en dat je niet in Santa’s veegwagen beland!

Publiek

Publiek is meer dan welkom. De start en finish plek rondom het Groot Melkhuis is de perfecte uitvalsbasis om de renners aan te moedigen en als zij aan het rennen zijn vast een drankje of hapje te pakken.

Foto's

We maken graag van zoveel mogelijk Ugly runners een foto. Foto’s zullen een paar dagen na de run in een album op Facebook geplaatst worden. De foto’s worden gratis beschikbaar gesteld. Met je deelname geef je ons toestemming foto’s te maken en te publiceren.

Safety First

Tijdens het event is een erkend EHBO team aanwezig. Wegen en paden op het parcours worden ook door anderen gebruikt. Geef andere park gebruikers de ruimte en loop zoveel mogelijk rechts. De looprichting tijdens de run wordt aangegeven door de onze ugly parcoursposten en met gele routepijlen.

Veel gestelde vragen

Kan ik ook wandelend het parcours afleggen?

Jazeker. Zolang je maar binnen een uur binnen kan zijn. Met een normaal wandeltempo komt dat helemaal goed. De finish sluit uiterlijk om 16.30.

Welke afstanden zijn er?

Er is één afstand van 5 km die over de grote verharde paden van het Vondelpark gaat. Iedereen rent dus dezelfde afstand en start op hetzelfde tijdstip. Als je vooraan wilt staan bij de start, wees op tijd!

Kan ik samen met mijn hond meerennen?

Ja dat mag, maar we vragen je wel om achteraan te starten zodat er geen ongelukken gebeuren.

Kan ik mijn inschrijving overdragen of annuleren ?

Ja dat kan tot  en met zondag 3 december. Lees in de algemene voorwaarden hoe je dit doet. Vanaf maandag 4 december is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren.

 

Kan ik mijn startpakket ook op de dag zelf ophalen?

Ja, je kunt het startpakket ook op de dag zelf ophalen. Zaterdag vanaf 10.00 uur tot 11.30 kun je terecht bij All4Running. Zaterdag vanaf 13.30 kun je terecht op het centrale terrein achter het Groot Melkhuis. Mocht je op het centrale terrein je startpakket ophalen hou rekening met drukte en wachttijd omdat iedereen op hetzelfde moment start. Als je in Amsterdam of omgeving woont of werkt raden we je aan het startpakket van te voren bij All4running op te halen op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. Bekijk hier de routebeschrijving naar All4Running.

Tijden Startpakket Pick Up Party All4Running

Donderdag 14 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 15 december 10.00 – 17.00
Zaterdag 16 december 10.00 – 11.30
Kan ik het startpakket van een vriend(in) ophalen?

Ja, je kunt het startpakket van een vriend(in) ophalen. Neem wel even het bewijs van inschrijving mee van je vriend(in). Als je in Amsterdam of omgeving woont of werkt raden we je aan het startpakket van te voren bij All4running op te halen op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. Bekijk hier de routebeschrijving naar All4Running.

Tijden Startpakket Pick Up Party All4Running

Donderdag 14 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 15 december 10.00 – 17.00
Zaterdag 16 december 10.00 – 11.30
Mijn vraag is onbeantwoord. Hoe kom ik in contact met de kerstman?

Ugly Sweater Run

ondersteunt