Programma & info

Een vast ingrediënt op het programma is uiteraard de 5 km run door het Vondelpark. Wat voor andere gekkigheid je kan verwachten maken we in de komende maanden bekend. Maar op sneeuw en een hele grote kerstman kun je zeker rekenen. We hebben grootste lol met het bedenken van wat nieuwe verrassingen. Het wordt een christmas wonderland in het Vondelpark. Check vast het programma en alle info om voorbereid aan de start te staan.

Programma zaterdag 14 december 2019

13.30  Doors open Winterwonderland bij Groot Melkhuis
15.00

 Best Dressed Prizes & Warming Up bij Openluchttheater
met Radmilo Soda en November Project

15.30  Start Ugly Sweater Run 5k Run Openluchttheater
16.00 – 18.30  Party bij Groot Melkhuis

Bekijk hier de route naar het centrale terrein van de Ugly Sweater Run bij het Groot Melkhuis, Vondelpark Amsterdam

Startpakket Pick Up Party bij All4Running

Je kunt je startpakket ophalen tijdens de pick-up party bij All4Running op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. We organiseren deze pick up party om de wachttijd te beperken op de dag zelf. En je hebt je kerstmuts al eerder, toch een leuke sfeermaker bij de borrel of het diner op vrijdag met vrienden of collega’s. Check vooral de spectaculaire 20 meter lange mini-atletiekbaan met 16.000 sensoren in de winkel van All4Running. Bekijk hier de route naar All4running.

Tijden Pick Up Party All4Running
Donderdag 12 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 13 december 10.00 – 18.00
Zaterdag 14 december 9.00 – 11.30
Goede doel kinderen in nood van Save the Children

De Ugly Sweater Run steunt Save the Children en hun jaarlijkse Foute Kersttruiendag op 13 december. Dit doen we door van jouw startbewijs 1,- euro te doneren aan Save the Children. Want: een echte held verzamelt geld voor kinderen in nood! Geen enkel kind hoort met kerst alleen te zijn, honger te hebben of het koud te hebben.  Help je ons om het opgehaalde bedrag van 7.500,- euro van vorig jaar te overtreffen? Maak je eigen actiehelden pagina en word ook een echte held voor kinderen in nood!

 

Gratis Garderobe tot 18.00 uur

Er is een gratis bewaakte garderobe waar je een jas of tas achter kunt laten. We raden je aan je waardevolle spullen thuis te laten. We nemen geen grote sporttassen aan. De elfjes gaan thuis voor de openhaard zitten om 18.00. Vanaf dan liggen je spullen onbewaakt buiten.

Geef je oude winterjas een nieuw leven

De Amsterdamse dak- en thuislozen kunnen wel wat warme kleren gebruiken. Je kunt op het  herenkleding doneren. bij de startnummer uitgifte achter het Groot Melkhuis zaterdag vanaf 13.30 Het overgrote deel van de Amsterdamse daklozen is namelijk man. Je kunt ook warme truien, sjaals of wintersokken (wel nieuwe dan he 😉 ) doneren. De Regenboog Groep zorgt ervoor dat de kleding bij de daklozen komt. Vraag ook de boys, je broer en je vader of ze hun kloffie willen doneren voor het goede doel.

Finish sluit om 16:30 uur

Vooral voor de wandelaars: zorg dat je uiterlijk om 16.30 over de finishmat bent en dat je niet in Santa’s veegwagen beland!

Publiek welkom

Publiek is meer dan welkom. De start en finish plek rondom het Groot Melkhuis is de perfecte uitvalsbasis om de renners aan te moedigen en als zij aan het rennen zijn vast een drankje of hapje te pakken.

Foto's en fotobooth

Er staan selfie fotoboots op het terrein. Hier kun je gratis gebruik van maken! En we maken uiteraard graag van zoveel mogelijk Ugly runners een foto. Foto’s zullen een paar dagen na de run in een album op Facebook geplaatst worden. De foto’s worden gratis beschikbaar gesteld. Met je deelname geef je ons toestemming foto’s te maken en te publiceren.

Safety First: renners links, lopers rechts

Tijdens het event is een erkend EHBO team aanwezig. Wegen en paden op het parcours worden ook door anderen gebruikt. Geef andere park gebruikers de ruimte en loop zoveel mogelijk rechts. De looprichting tijdens de run wordt aangegeven door de onze ugly parcoursposten en met gele routepijlen.

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je alle informatie over de Ugly Sweater Run. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat is de prijs en wat krijg ik daarvoor?

De prijs begint bij € 15,00 voor Early Santa’s, de vroege inschrijvers. Bij je inschrijving is inbegrepen: startnummer, kerstmuts met lampjes, toegang tot de Ugly Christmas party bij het Groot Melkhuis en een kekke medaille. Van ieder verkocht startbewijs doneren wij € 1,- aan de Foute Kersttruiendag van Save the Children. Zo zetten we ons in voor kinderen in nood. Bekijk hier hoe jij ook een held kan worden voor kinderen in nood.

Wordt de Ugly Sweater Run getimed?

De Ugly Sweater Run is geen getimed hardloopevenement. Bij de Ugly Sweater Run gaat het om de fun en de sfeer. Je zult dus ook elfjes tegenkomen die het op hun gemak doen of die wandelend het parcours afleggen. We vragen wandelaars wel om zoveel mogelijk rechts te houden zodat de snelle elfjes ook vooruit kunnen. Je kunt je tijd zelf timen met een sporthorloge of running app. Er is een marathonklok bij de finish mocht je je sporthorloge niet onder je dikke trui vandaan krijgen.

Kan ik ook wandelend het parcours afleggen?

Jazeker, je mag wandelen, huppelen of rennen, waar jij zin in hebt. Zolang je maar binnen een uur binnen kan zijn. Met een normaal wandeltempo komt dat helemaal goed. De finish sluit uiterlijk om 16.30. Er is 1 regel waar iedereen zich aan moet houden, wandelaars rechts, renners links!

Krijg je een medaille?

De elfjes van de Ugly Sweater Run delen aan iedere ugly runner een foute medaille uit. Deze medaille misstaat niet aan het kerstdiner of in de kerstboom. Vergeet bij de finish deze eindherinnering niet op te halen!

Welke afstanden zijn er?

Er is één afstand van 5 km die over de grote verharde paden van het Vondelpark gaat. Iedereen rent dus dezelfde afstand en start op hetzelfde tijdstip. Als je vooraan wilt staan bij de start, wees op tijd!

Kan ik samen met mijn hond meerennen?

Ja dat mag, maar we vragen je wel om achteraan te starten zodat er geen ongelukken gebeuren.

Kan ik mijn inschrijving overdragen of annuleren ?

Ja, je kunt je startpakket overdragen aan iemand anders. Ja, tot en met zaterdag 30 november kun je je inschrijving annuleren. Lees in de algemene voorwaarden hoe je overdaagt of annuleert. Vanaf zondag 1 december is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Overdragen kan altijd.

 

 

Kan ik mijn startpakket ook op de dag zelf ophalen?

Ja, je kunt het startpakket ook op de dag zelf ophalen. Zaterdag vanaf 10.00 uur tot 11.30 kun je terecht bij All4Running. Zaterdag vanaf 13.30 kun je terecht op het centrale terrein achter het Groot Melkhuis. Mocht je op het centrale terrein je startpakket ophalen hou rekening met drukte en wachttijd omdat iedereen op hetzelfde moment start. Als je in Amsterdam of omgeving woont of werkt raden we je aan het startpakket van te voren bij All4running op te halen op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. Bekijk hier de routebeschrijving naar All4Running.

Tijden Startpakket Pick Up Party All4Running

Donderdag 12 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 13 december 10.00 – 18.00
Zaterdag 14 december 9.00 – 11.30
Kan ik het startpakket van een vriend(in) ophalen?

Ja, je kunt het startpakket van een vriend(in) ophalen. Neem wel even het bewijs van inschrijving mee van je vriend(in). Als je in Amsterdam of omgeving woont of werkt raden we je sterk aan het startpakket van te voren bij All4running op te halen op de Amstelveenseweg 130, op steenworp afstand van het Vondelpark. Bekijk hier de routebeschrijving naar All4Running.

Tijden Startpakket Pick Up Party All4Running

Donderdag 12 december 18.00 – 21.00
Vrijdag 13 december 10.00 – 18.00
Zaterdag 14 december 9.00 – 11.30
Ik heb een vriend(in) die wel vrijwilliger wil zijn, kan dat?

Jazeker! Ons Elventeam bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen om dit de vrolijkste run te maken. Op de vrijwilligerspagina zie je alle voordelen op een rij. Word onderdeel van dit vrolijke feestje en geef je op via het formulier.

 

Mag mijn kind meedoen?

Jazeker, kinderen vanaf 8 jaar mogen meedoen onder toezicht van een ouder.

Mag ik een buggy of rolstoel vooruit duwen?

Jep, dat kan. We vragen je vanwege de veiligheid om achter te starten. We adviseren om de buggy of rolstoel kerstig aan te kleden.🎅🏻 Verder is er maar een regel, wandelaars houden rechts en renners links!

Mijn vraag is onbeantwoord. Hoe kom ik in contact met de kerstman?

Ugly Sweater Run

ondersteunt